Een royaal Gouden Boekje

Ter gelegenheid van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander op 30 april 2013 is er een bijzonder Gouden Boekje verschenen: Het Muizenhuis – Sam & Julia Het grote feest. Dit bijzondere Gouden Boekje werd tijdens de koningsvaart op het IJ aangeboden aan de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane.

Het verhaal
In dit speciaal voor de prinsessen gemaakte Gouden Boekje beleven Sam en Julia wel een heel bijzonder avontuur! Ze krijgen volkomen onverwachts bezoek van drie avontuurlijke kleine meisjes. Met zijn vijven zetten ze de boel op stelten in het Muizenhuis, maar ze maken het ook weer goed. Hun avontuur is het begin van een mooie vriendschap.

Cadeau
Alle leerlingen van groep 1 t/m 4 van de basisscholen in Amsterdam kregen een exemplaar van dit bijzondere Gouden Boekje cadeau van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten. Dit project is in samenwerking met Uitgeverij Rubinstein en de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) tot stand gekomen.

Tevens kregen kinderen in Nederlandse asielzoekerscentra dit boekje cadeau van Stichting de Vrolijkheid. Dit bijzondere gebaar werd mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds.

Het Gouden Boekje is verkrijgbaar in de boekhandel. Met een gedeelte van de opbrengsten van de verkoop wordt volgend jaar een veelbelovend schrijver/illustrator of duo gevraagd een Gouden Boekje te maken.

Sluit Menu
preloader