Drie nieuwe Gouden museumboekjes!

In samenwerking met drie toonaangevende musea: Het Scheepvaartmuseum Amsterdam, het Stedelijk Museum Amsterdam en het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden drie nieuwe Gouden Museumboekjes.

De koning gaat uit varen, hierin worden de twintig roeiers van de Koningssloep voorgesteld. Allerlei verschillende roeiers met ieder zijn of haar eigenaardigheden en vaardigheden met tekst van Koos Meinderts en illustraties van Annette Fienieg.

Houtje en Blauwtje, Houtje woont in een schilderij van Karel Appel. Elke dag ziet hij mensen die naar hem kijken. Op een dag besluit hij dat hij zelf wel eens wil kijken. Dan ziet hij Blauwtje. Geschreven en geïllustreerd door Joke van Leeuwen.

Mo & Spits naar de Middeleeuwen, Mo de mol is op zoek naar een rustig plekje om te slapen. Veilig onder de grond. Hij vraagt zijn vriend Spits de muis om te helpen. Samen graven ze verder en dieper en komen ze alsmaar grappige en interessante vondsten tegen zoals berentanden en munten… Geschreven door Annemarieke Willemsen en geïllustreerd door Harmen van Straaten.

Sluit Menu
preloader