Disney Gouden Boekjes bij AD

De meest geliefde, verzamelde en gelezen kinderboekjes ter wereld veroveren Nederland opnieuw!

Wie zaterdag 27 oktober een exemplaar van het AD koopt, krijgt daarbij het Disney Gouden Boekje Donald Duck – De zeilboot cadeau. 600.000 exemplaren van dit boekje worden via deze weg verspreid. Het boekje vormt de aftrap van een actie van het AD, in samenwerking met Uitgeverij Rubinstein en Disney. Tot 2 februari 2013 kunnen Disney Gouden Boekjes gespaard worden; vijftien delen in totaal.

Ieder figuur zijn eigen boekje
In ieder deel van de serie staat een klassiek Disney figuur centraal. Deel 1 draait rond Donald Duck en wordt bij de gehele zaterdagoplage van het AD verspreid. In de weken daarna volgen boekjes over Goofy, Guus Geluk, Oom Dagobert, en vele andere Disney figuren. De vervolgdelen kunnen met een bon uit de krant los gekocht worden voor een prijs van € 3,95. Echte liefhebbers bestellen voor € 49,95 in een keer de gehele 15-delige box kopen en beginnen het nieuwe jaar ook nog eens met een vrolijke Disney Gouden Boekjes kalender!

Disney en de Gouden Boekjes
Disney en de Gouden Boekjes kennen een lange historie samen. Illustratoren als Gustaf Tenggren en J.P Miller leerden het vak van illustrator in de Walt Disney Studio’s, waarna ze later beroemde Gouden Boekjes als Hondje Eigenwijs en Pietepaf het circushondje maakten. Ook het verschijnen van Disney figuren ín de Gouden Boekjes is al sinds de jaren 50 goed gebruik. Deel 13 in deze serie Disney Gouden Boekjes, Hiawatha – De kleine indiaan, verscheen in de Verenigde Staten voor het eerst in 1953 als Little Golden Book. Digitale beelden van deze uitgave waren uiteraard niet voor handen, dus zijn de oorspronkelijke beelden gescand en volledig gerestaureerd.

UPDATE 31 mei 2013
De actie is inmiddels afgelopen en de boekjes zijn niet meer te bestellen.

Disney gouden boekjes

Sluit Menu
preloader