De Gouden Boekjes op kinderpostzegels

Dit jaar sieren de vrolijke afbeeldingen van de Gouden Boekjes de kinderpostzegels.

PostNL en Stichting Kinderpostzegels Nederland verwachten met dit kleurrijk ontwerp weer veel enthousiasme voor de kinderpostzegels. Met de opbrengst van de verkopen steunt Kinderpostzegels projecten die kansen creëren voor kwetsbare kinderen in binnen- en buitenland.

In september gaat de Kinderpostzegelactie pas weer van start, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Het is altijd spannend wat het onderwerp van een van de meest populaire postzegels wordt. Dit jaar zijn het de hoofdpersonen uit de alom bekende Gouden Boekjes die op de postzegels komen. Maar of het ‘Bij Kiki thuis’, ‘Plofje de olifant’ of ‘Kareltje’ wordt, dat blijft nog een verrassing. Ook komen de afbeeldingen van de Gouden Boekjes op één van de kaartensets.

Adrienne Hak, director Licensing & Media Rubinstein: “Veel verhalen en tekeningen uit de Gouden Boekjes zijn me altijd bijgebleven. Zoals de brandweermannetjes die met hun loeiende wagens door de straat racen om tante Mina Lutteput uit een brandend huis te redden. Of de tijgers die zo lang rond een boom rennen, dat ze smelten tot boter. Deze beelden en verhalen kan ik me tot de dag van vandaag voor de geest halen, sinds ik ze in mijn jeugd heb opgezogen uit de boekjes.”

Ilja van Haaren, directeur Stichting Kinderpostzegels: “Ik hoop van harte dat ook dit jaar duizenden kinderen zich inzetten voor kinderen die het zo hard nodig hebben. De actie is echt voor kinderen, door kinderen.”

Ludo Voorn, directeur marketing PostNL: “De Gouden Boekjes, wie is er niet groot mee geworden? Ik ben ervan overtuigd dat deze kinderpostzegels bij veel mensen een warm gevoel oproepen. Hoe leuk is het om straks een kaart of brief te versturen met een postzegel van een Gouden Boekje erop?”

Over Stichting Kinderpostzegels

Stichting Kinderpostzegels geeft kwetsbare kinderen ontwikkelingskansen voor een betere toekomst. Dit doen we samen met kinderen, volwassenen en organisaties die onze visie delen. Onder het motto ‘voor kinderen door kinderen’ brengt Stichting Kinderpostzegels daadkracht, kennis en ervaring, geld, actie en support bij elkaar voor kinderen die in hun ontwikkeling worden bedreigd, waar ook ter wereld. Met de opbrengst van de actie zijn afgelopen jaar ruim 855.000 kinderen gesteund. Kijk voor meer informatie op www.kinderpostzegels.nl

 

Sluit Menu
preloader